Tikkurila Háztartási Festékek » Kültéri Lazúrok, Lakkok


Tikkurila Jedynka Vékonylazúr

Tyree elnevezésű aktív gyantákra alapuló impregnáló vékonylazúr, ami tökéletes védelmet nyújt a fának. Poliszacharid gyanta – megkönnyíti az impregnálónak a fa kémiai struktúrájába való beépülését, Lenmagolaj – biztosítja a remek beszívódást a fába és a vízlepergető hatást, Alkid gyanta – kemény felületet alkot, ami garantálja az ellenállást az időjárási viszontagságoknak, Ahozzáadott színanyag védi a felületet az UV-sugárzástól, illetve a mikro-organizmusoktól. Alkalmazási terület: Fa- és faszármazék kültéri felületek és elemek, pl. ablakok, ajtók, lugasok, kerítések, fa homlokzatok és más fa felületek dekoratív és védelmet nyújtó festésére. Tovább »

Tikkurila Unica Super Lakk (Selymes, Fényes)

Gyorsan száradó, színezhető, uretán alkid lakk, kül- és beltéri fafelületekre. Felhasználási terület: Ablakok, ajtók, padlók, csónakok vízfeletti felületeinek és korábban már alkid vagy savkatalizáros lakkal bevont felületekre. Felület előkészítés: A felület legyen tiszta, száraz, zsiradéktól, olajtól, ragasztótól, rozsdától és minden szennyeződéstől, leváló résztől mentes. A felület tisztítására, illetve a lyukak, repedések tömítésére a megfelelő Tikkurila termékek ajánlottak. Győződjön meg arról, hogy az előzőleg festett és kifényesedett felületek le legyenek csiszolva. A kezeletlen fe felületeket alapozza Valtti Base-zel. Tovább »

Tikkurila Valtti Akvabase

Vízhígítású alapozó olaj fa felületekre. Alkalmas kültéren lévő fűrészelt és gyalult gerendák, deszkák és impregnált fafelületek védelmére és alapozására a fedőfestés előtt. A fedőfestést a lehető leggyorsabban el kell végezni, mert a színtelen olaj nem védi a fát a káros UV- sugárzás ellen. A színezett Valtti Akvabase erősebb védelmet nyújt a fának. ALKALMAZÁSI TERÜLET: Kültéri fa felületek alapozása fedőfestés előtt. Tovább »

Tikkurila Valtti Base

Nyers fafelületek konzerválására és alapozására a fedőréteg felhordását megelőzően. Valtti Base is not suitable for interior treatment of greenhouses. Do not use Valtti Base for any other purposes than those indicated in the instructions for use. Fedőképesség: Csiszolt fa esetén rétegenként 8-10m2/liter, gyalult fa esetén 4-5 m2/liter. A mindenkori fedőképességet befolyásolja a felület mintázata, porózussága és a fa nedvességtartalma. Felvitel módja: Ecsetelés vagy merítés. Hígító: lakkbenzin 1050 Tovább »

Tikkurila Valtti Akvacolor

Kültéri gerendákra, fûrészelt és gyalult fafelületekre, különbözõ falapokra a használati utasításnak megfelelõen. Egyéb célra vagy az utasításokkal ellentétesen felhasználni tilos. Fedőképesség: Fûrészelt felületre kb. 8 m²/l, gyalult és rönkfelületre kb. 12 m²/l A fedõképességet a kezelendõ felület érdessége, porózussága, valamint a kezelés módja és körülménye befolyásolják. Felvitel módja: Ecsetelés, szórás. Megjegyzés: legmegfelelőbb a poliészter és a nejlonszálú ecset használata. Hígító: Víz Színkártyák: Félig-áttetsző fafesték színkártya Tovább »

Tikkurila Valtti Color (Matt Lazúr)

Fafelületek fedésére, ablakokra, ajtókra, rönkházakra, kerítésre, tárolókra és kerti bútorokra. Fedőképesség: Csiszolt fa esetén rétegenként 8-12, gyalult fa esetén 4-8 m2/liter. A mindenkori fedőképességet befolyásolja a felület mintázata, porózussága és a fa nedvességtartalma. Felvitel módja: Ecsettel vagy szórással. Hígító: lakkbenzin 1050 Színkártyák: Félig-áttetsző fafesték színkártya Tovább »

Tikkurila Valtti Color Extra

Fényes, színezhető, félig áttetsző lazúr bevonat külső fafelületekre. Felhasználási terület: Fafelületek fedésére, ablakokra, ajtókra, rönkházakra, kerítésre, tárolókra és kerti bútorokra. Tovább »

Tikkurila Valtti Satin

Selyemfényű, színezhető, félig áttetsző, enyhén tixotrop tulajdonságú fenyőolaj, alkid és lenolaj alapú lazúr bevonat külső fafelületekre. Felhasználási terület: Fafelületek fedésére, ablakokra, ajtókra, rönkházakra, kerítésre, tárolókra és kerti bútorokra. Tovább »

Tikkurila Valtti Faolaj Oldószeres

Oldószeres bázisú faolaj kültéri felületekre. Kezeletlen, vagy korábban faolajjal kezelt kültéri fafelületekre, beleértva a kemény fát, hőkezelt fát, az impregnált és a nyersfa felületeket is. ALKALMAZÁSI TERÜLET: Kerti bútorok, teraszok, mólók fa felületeinek kezelése. Tovább »

Tikkurila Valtti Faolaj Vízes

Vízhígítású, növényi olaj alapú faolaj kültéri használatra. Védi a felületet a nedvesség káros hatásaitól és a szennyeződések megtapadásától, valamint csökkenti a fa berepedezését. Nyers, kezeletlen és előzőleg olajjal kezelt felületek kezelésére. Megfelel a nagy nyomáson telített tartós, a kemény és a hőkezelt fa felületekre. ALKALMAZÁSI TERÜLET: Kültéri bútorok, teraszok, mólók, stb. olajozása. Tovább »