Vérünkben van a színezés...

Másfél évszázados tapasztalat a festékgyártásban


Nincsenek jó vagy rossz árnyalatok, minden szín gyönyörű, ha a megfelelő helyre kerül, oszlatja el a festékválasztás mindennapos dilemmáját gálánsan a finn Tikkurila – közel 150 éves gyártási és fejlesztési tapasztalattal a háta mögött. A széles skálájú választék felöleli mind a házilagos festőmunkák, mind az épületfestékek szakipari igényeihez igazodó, mind pedig a fém-, fa- és egyéb ipari felhasználóknak szánt termékkört. Színkeverési rendszere, színezőpaszta-gyártási minősége piacvezetővé emelte a festékgyártók körében.

A Tikkurila egyik erőssége a színek, struktúrák, effektek harmonikus használatához illeszkedő rendszere. Színtársítással készülő színkártyák, színkialakítási tippek, letölthető színtervező program, házilag is könnyen feldolgozható termékek, speciális szerszámok segítik a megfelelő választást.

Ha pontosan tudjuk, mit akarunk, a hosszú évtizedek alatt szisztematikusan kialakított színgyűjtemény, színkódok és negyvenezres receptbank lehet segítségünkre a festékválasztásban. Ahogy csökkennek saját elképzeléseink a felhasznált anyagok, színek, minták, formák tengeréből való választásra, úgy nő a Tikkurila segítőkész szakértelmének szerepe. Amely egészen odáig tarthat, hogy ha véletlenül szemernyi ötletünk sincs, az uránvárosi festékbolt immár évtizedes tapasztalattal bíró, tudásukat folyamatos szakképzéseken megújító szakemberei akár lakásunkba is kijönnek, hogy a helyszín szemrevételezése után ajánlhassanak személyre szóló, harmóniára törekvő megoldásokat.

Ha házilagos kivitelezésre vállalkozunk, különösen, ha erőteljesebb színek felhasználásával, nagyon fontos szemponttá válik a festék minősége. Bár az uránvárosi üzlet a Tikkurila márkanév alapján vált ismertté, a piac igényeihez igazodóan számtalan más gyártó választékából is találunk termékeket a polcokon, így a vevők igényeihez, pénztárcájához igazíthatják ajánlataikat. A számtalan variációs lehetőség a festő szakemberek és a magánvevők számára is mindig korrekt ár-érték arányokat tükröz.

Az Ybl Miklós utcai üzlet emellett az ipari felhasználók számára is kínál professzionális megoldásokat a felületvédelemben. (Hogy csak két igazán különleges példával illusztráljuk e sokféleséget: Tikkurila festékek védik az új dunaújvárosi híd acélszerkezetét; míg a világ legnagyobb luxus óceánjárója, az Oasis of the Seas is kívül-belül Tikkurilában pompázik…)

A fémipari termékkör két komponensű és vízbázisú, környezetbarát, speciális igényekhez igazítható bevonati rendszerein kívül a lakatos szakma „tömegmunkáihoz” is kínál választékot. Minőségi, versenyképes árú termékei nagy előnye az ipari festékek között ritkaságnak számító és kimondottan e célra kifejlesztett rendszerű, üzletben történő, azonnali színkeverés, amelynek jóvoltából nem kell a hosszabb átfutási idejű gyártói színezésre várni.

A fentieken túl a faipari felhasználók speciális igényeit elégítik ki például a magas hőállóságra, földalatti felületekre, savas-lúgos környezetre, extra UV-sugárzást elviselő, hosszabb élettartamot ígérő bevonati rendszerek. Ide sorolható a tűzgátló bevonati rendszer fém és fa felületek minősített tűzvédelméhez, továbbá az ipari padlók műgyanta-bevonati rendszere, amelyhez kivitelezőket is tud ajánlani az üzlet.

Ha mindez felkeltette érdeklődését, illetve további ötletekre kíváncsi, az uránvárosi üzlet személyes felkeresésén túl a hamarosan elkészülő www.tikkurilapecs.hu honlapon információkban bővelkedő internetes adatbázisra lel, egyben megrendelésre és vásárlásra is használhatja.


 

PÉCS, YBL M. U. 3.

Tel.:72/253-073